Auto huren Ibiza

De auto is een handig vervoersmiddel op een eiland als Ibiza. Het openbaar vervoer is goed geregeld, maar wel beperkt tot bepaalde plaatsen. De rest van het eiland kun je daarom beter met een auto gaan verkennen. De luchthaven Ibiza Airport biedt voldoende mogelijkheden voor het huren van een auto. De voornaamste internationale autoverhuurbedrijven zijn hier vertegenwoordigd: Europcar, Avis en Enterprise Atesa. Ook zijn er diverse lokale autoverhuurbedrijven waar je terecht kunt voor het huren van een auto. In de zomermaanden kan het erg druk zijn op de luchthaven en ook bij de balies voor de autoverhuur. Je kunt hiermee veel tijd verliezen. De beste manier om dit te voorkomen is door je thuis al voor te bereiden.

Kies een goed autoverhuurbedrijf

Op Ibiza zijn meerdere autoverhuurbedrijven. Bekende namen, maar ook minder bekende lokale bedrijfjes. Deze lokale bedrijfjes zijn vaak een stuk goedkoper dan een firma zoals Europcar. Toch moet je opletten dat je niet met de verkeerde in zee gaat. De kans dat opgelicht wordt is altijd aanwezig. Je voorkomt veel problemen door gewoon voor een bekende verhuurder te kiezen met een betrouwbare reputatie. Je bent dan verzekerd van een goede auto en je komt niet achteraf niet voor verrassingen te staan.

Lees het huurcontract goed door

De lokale bedrijfjes zijn vaak goedkoper, maar zoals we al zeiden kan dit soms ook heel vervelend uitpakken. De kwaliteit van de auto en de service is immers niet altijd gegarandeerd. Ook zijn de voorwaarden die gesteld worden aan de huur niet altijd even duidelijk. Hierdoor kun je op een later moment in moeilijkheden raken. Als je toch van een goedkope autoverhuurservice gebruik wilt maken moet je het huurcontract dus heel goed doorlezen. Want goedkoop auto huren Ibiza is namelijk niet altijd écht goedkoop. Sommige verhuurbedrijven zetten in de kleine lettertjes dat je de auto met een volle tank terug moet geven. Hierdoor maak je extra kosten waardoor je soms net zo duur of nog duurder uit bent dan bij een bekend autoverhuurbedrijf.

Lees voordat je op vakantie gaat recensies op internet

Als je gebruik maakt van een lokaal bedrijf voor een auto huren in Spanje is het ook belangrijk om van tevoren wat onderzoek te doen naar de betrouwbaarheid van zulke bedrijven. Dit kun je thuis doen, nog voordat je op vakantie gaat. Op internet vind je vaak wel beoordelingen van de verhuurbedrijven. Het lezen van deze beoordelingen is een goede manier om erachter te komen wat wel of geen betrouwbare firma is. Hiermee kun je voorkomen dat je tijdens de vakantie wordt opgelicht.

Reserveer thuis al auto

Als je in de zomer naar Ibiza gaat kun je er vanuit gaan dat het erg druk is bij de autoverhuurbedrijven. Dit kan leiden tot lange rijen bij de balies en wachttijden waar je u tegen zegt. Dit kun je omzeilen door thuis al een auto te reserveren bij één van de autoverhuurbedrijven. Eenmaal op de luchthaven aangekomen kun je dan meteen wegrijden en er gaat geen minuut van je welverdiende vakantie verloren.