Hotel boeken Ibiza

Ibiza is een fantastische vakantiebestemming. Het klimaat is het hele jaar door zeer aangenaam, en er zijn dus altijd wel toeristen. Maar in de zomermaanden verandert het eiland pas echt in een paradijs voor jong en oud. Je kunt volop genieten aan de prachtige stranden. Leuk voor het hele gezin. Maar vooral jongeren zullen er de tijd van hun leven hebben dankzij het bruisende nachtleven. Wereldberoemde dj’s komen hier in de zomer de mooiste feestjes bouwen. Dansen tot de zon op komt en misschien spot je nog wel een beroemdheid. Want het eiland is ook bij de ‘rich and famous’ zeer geliefd.

Hoe kom ik op het eiland?

Het eiland is heel gemakkelijk aan te reizen. Dankzij de populariteit van Ibiza als vakantiebestemming zijn er vele luchtvaartmaatschappijen die rechtstreeks naar Ibiza Airport vliegen. Vanaf de luchthaven neem je de bus en ben je binnen een 30 minuten in Ibiza Town.

Waar moet ik opletten bij het boeken van een hotel?

Op Ibiza zijn er meer dan voldoende hotels van waaruit je het eiland goed kunt ontdekken. Er zijn echter wel een aantal dingen waar je op moet letten:

  • Parkeermogelijkheden
  • Ligging ten opzichte voorzieningen

Parkeermogelijkheden

Als je een auto huurt moet je deze ergens kwijt. Vanwege de drukte is het wel zo prettig om te weten of het hotel parkeerplaatsen beschikbaar heeft. Het kan zijn dat het hotel hiervoor extra prijzen doorberekend. Dit kan variëren van goedkoop tot exorbitant duur. Zo kan het gebeuren dat je een leuk en betaalbaar hotel boekt, en eenmaal op de plaats van bestemming ontdekt dat je per dag heel veel geld kwijt bent aan het parkeren. Zorg dus dat je van tevoren op de hoogte bent van de tarieven voor parkeren bij het hotel van jouw voorkeur.

Ligging ten opzichte voorzieningen

Het eiland is weliswaar niet groot, maar dat betekent niet dat elke hotel qua ligging even handig is. Je kunt niet overal komen met openbaar vervoer. Als je geen auto tot je beschikking hebt kan het dan toch behoorlijk lastig worden. Vaak is het dan verstandiger om voor een hotel te kiezen wat óf dicht bij openbaar vervoer ligt, óf dichtbij de voorzieningen waar je gebruik van wilt maken. Denk hierbij aan strand, uitgaan, winkels, enzovoorts.

Hoe kan ik besparen op hotel boeken Ibiza?

Ibiza is niet goedkoop. Het is dus begrijpelijk dat je zoveel mogelijk wilt besparen op je hotel. De goedkopere hotels zijn niet per definitie een verstandige keuze, omdat ze soms moeilijk bereikbaar zijn als je geen auto hebt. Wil je toch een hotel op een goede plek? Dan is het altijd verstandig om zo ver mogelijk van tevoren een boeking te doen. Je kunt dan profiteren van een korting om dat je vroeg boekt. Omdat de meestal hotels propvol zitten tijdens het hoogseizoen kun je een last-minute meestal wel vergeten.  Buiten het hoogseizoen zijn er vaak mogelijkheden genoeg voor goedkoop overnachten. Voor dertig euro per nacht kun je al terecht.