Adolfo Suárez Madrid-Barajas Airport

Spanje heeft meerdere vliegvelden. Met ruim de 50 miljoen reizigers dat International Airport Madrid elk jaar te verwerken krijgt, behoort dit vliegveld tot de grootsten van Europa. De officiële naam van het vliegveld, Adolfo Suárez Madrid-Barajas Airport, is een eerbetoon aan de eerste premier van de Spaanse democratie en aan het stadsdeel in Madrid waar het vliegveld ligt.

Met vier grote terminals heeft Airport Madrid de capaciteit om jaarlijks 70 miljoen reizigers te verwerken, wat een enorm aantal is. Iberia is de Spaanse nationale vliegvaartmaatschappij en gebruikt Airport Madrid als thuisbasis.

Ontdek het vliegveld: diensten en faciliteiten

Je bedenkt het maar en Airport Madrid heeft het: Boss, Express Duty Free, Michael Kors, Samsonite, Superdry, Zara, Tech & Fly, en ga zo maar door. Lang wachten op je vlucht hoeft hier zeker geen straf te zijn. Het vliegveld biedt, naast de benodigde shopgelegenheden, ook tal aan restaurants, cafetaria’s, fast food en takeaway.

Het verrassende van Airport Madrid is de aanwezigheid van grote kunststukken en tijdelijke exposities. Het bestuur gelooft dat de aanwezigheid van kunst niet alleen de kwaliteit van de diensten verhoogd, het zou ook de culturele groei van het vliegveld bevorderen. Op deze manier is Airport Madrid niet alleen hét internationale vliegveld van de hoofdstad geworden, maar is het ook een eenheid gaan vormen met de stad.

Vertrek en aankomst

Als je op het internet zoekt naar goedkope vliegtickets naar Madrid dan vind je al gauw verschillende opties. De prijzen zijn natuurlijk seizoensgebonden, maar over het algemeen kan je al een retourtje Madrid kopen bij KLM voor 100 euro. Zeer schappelijk toch? Hieruit kun je opmaken dat Airport Madrid één van de grote internationale vliegvelden is en erg gewild als eindbestemming.

Daarnaast wordt dit vliegveld veelvoudig gebruikt als overstapplaats. Een kleine aantekening hierbij is de enorme omvang. Bij het boeken van een vlucht met Airport Madrid als tussenstop moet je letten op de hoeveelheid tijd dat er tussen je vluchten zit in verband met de mogelijke afstand tussen de terminals. Er rijdt zelfs een trein binnen Terminal T4!