Malaga Airport en Malaga cultuurstad

Aeropuerto de Malaga-Costa del Sol, ook wel Malaga Airport, ligt in het Spaanse gebied dat we kennen als de Costa del Sol. De Costa del Sol ligt in de regio Andalusië en is een immens populaire vakantiebestemming. Een fijn klimaat, het heerlijke eten en de hartelijkheid van de Spaanse cultuur zijn voor toerisme een goed recept gebleken.

Malaga Vliegveld ligt op ongeveer 8 kilometer afstand van de stad Malaga. Dit vliegveld mag dan misschien relatief klein lijken vergeleken met Schiphol, het staat op nummer vijf in de nationale lijst van belangrijkste vliegvelden in Spanje en is de op één na belangrijkste in Andalusië. Malaga kennen we veelal van de prachtige historische gebouwen en de rijke cultuur.

 

Een komen en gaan vanaf Malaga Vliegveld

Malaga Vliegveld mag dan wel een internationaal vliegveld zijn, de focus ligt op dit moment voornamelijk op de Europese luchtvaart. Dit vliegveld is één van de oudste vliegvelden in Spanje en stamt uit 1919. Voor de oplettende lezer: dit is hetzelfde jaar waarin KLM het levenslicht zag. Beide vieren dus dit jaar hun 100-jarige bestaan!

Wat betreft het verwerken van Europese passagiers staan de Britten op een duidelijke eerste plaats. Vooral uit Manchester en London Gatwick komen veel Britten aan op Malaga Vliegveld. Daarnaast zijn Schiphol Amsterdam, Kopenhagen, Dublin en Brussel vier andere vliegvelden met sterke connecties met Malaga Vliegveld. Palma de Mallorca, Madrid-Barajas en Barcelona staan in de top drie connecties wat betreft binnenlandse vluchten.

 

Vooruitgang

Dat Vliegveld Malaga een groeiend vliegveld is kan je goed zien aan de stappen die ondernomen worden met het oog op de toekomst en duurzaamheid. Er zijn onder andere maatregelen genomen om geluidsoverlast en schadelijke uitstoot te verminderen. Daarnaast wordt er ook gelet op het opwekken en gebruik van energie, wordt water hergebruikt en is er veel aandacht voor recyclen.

Niet te vergeten is het beheer van planten en fauna rondom het vliegveld en wordt er streng op toegezien dat het vliegveld geen schadelijk effect heeft op het cultureel erfgoed in de omgeving. Denk bijvoorbeeld aan het behandelen van grondwater in delen waar veel vervuiling is. Zo wordt voorkomen dat vervuild regenwater in de vorm van regen de oude historische gebouwen aantast.